Stap van de olifant af!

Beloof om nooit (meer) een olifantenrit te maken.

Het lijkt zo leuk: een ritje op de rug van een olifant. Maar wat veel mensen niet weten, is dat achter dit onschuldig ogende toeristische vermaak bruut dierenleed schuilt - zoals we zien in Azië, en nu ook in zuidelijk Afrika.

Het probleem

De meeste olifanten in de toeristenindustrie zijn als jong illegaal uit het wild geroofd. Voordat een olifant veilig kan worden ingezet voor olifantenritten of ander vermaak moet de wilskracht van het dier op jonge leeftijd gebroken worden. Dat doen ze door het jonge dier dagenlang vast te binden, uit te hongeren en te mishandelen, totdat de wil ‘breekt’ en het zich voorgoed onderwerpt aan de mens. Pas dan kan een toerist ‘veilig’ een ritje maken. Eenmaal onderworpen en met harde hand getraind slijten olifanten de rest van hun miserabele leven in gevangenschap.  Stap daarom van de olifant af!

Help mishandeling van olifanten de wereld uit

We willen er samen met jou voor zorgen dat dit dierenleed stopt. Dat doen we door wereldwijd de ogen van toeristen en reisorganisaties te openen voor dit ongeziene dierenleed achter olifantenritten en ander toeristisch vermaak. Zo neemt de vraag af, en kunnen we voorkomen dat er nieuwe, jonge olifanten illegaal uit het wild worden gevangen en hun wil op een traumatiserende manier wordt gebroken.

Uiteindelijk moet de dalende vraag ervoor zorgen dat er een einde komt aan deze uitbuiting van olifanten. Zo blijven olifanten waar ze horen: in het wild.

Kom meer te weten over ons werk voor olifanten en andere wilde dieren in de toeristenindustrie.

Kom in actie en doe de belofte!

Ja, ik beloof nooit (meer) een olifantenrit te maken

Kom net als ruim 36.000 andere Nederlanders in actie om mishandeling van olifanten voor toeristisch vermaak te stoppen. 

 

Gegevens

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
E-mail is verplicht.
Houd me op de hoogte van deze en andere campagnes van World Animal Protection is verplicht.