Stap van de olifant af!

Beloof om nooit (meer) een olifantenrit te maken.

Het lijkt zo leuk: een ritje op de rug van een olifant. Maar wat veel mensen niet weten, is dat achter dit onschuldig ogende toeristische vermaak enorm dierenleed schuilt - zoals we zien in Azië, en nu ook in zuidelijk Afrika.

Het probleem

De meeste olifanten in de toeristenindustrie zijn als jong illegaal uit het wild geroofd. Voordat een olifant veilig kan worden ingezet voor olifantenritten of ander vermaak moet op jonge leeftijd de wilskracht van het dier gebroken worden. Dit gebeurt door het jonge dier dagenlang vast te binden, uit te hongeren en te mishandelen. Net zo lang totdat het dier  ‘breekt’ en zich daardoor voorgoed onderwerpt aan de mens. Pas dan kan een toerist ‘veilig’ een ritje maken. Eenmaal onderworpen en met harde hand getraind slijten olifanten de rest van hun  miserabele leven in gevangenschap. Daarom: Stap van de olifant af!

Help mishandeling van olifanten de wereld uit

Door wereldwijd de ogen te openen van toeristen en reisorganisaties voor het ongeziene dierenleed achter olifantenritten en ander toeristisch vermaak met wilde dieren zorgen we ervoor dat de vraag ernaar afneemt. Zo’n dalende vraag naar olifantenritten en andere vormen van entertainment voorkomt dat er nieuwe jonge olifanten illegaal uit het wild worden gevangen en hun wil op een traumatiserende manier wordt gebroken.

Uiteindelijk moet de dalende vraag ervoor zorgen dat er een - geleidelijk maar volledig - einde komt aan deze uitbuiting van olifanten. Zo blijven olifanten waar ze horen: in het wild.

Kom meer te weten over ons werk voor olifanten en andere wilde dieren in de toeristenindustrie. 

Kom in actie en doe de belofte!

Ja, ik beloof nooit (meer) een olifantenrit te maken

Kom net als ruim 36.000 andere Nederlanders in actie om mishandeling van olifanten voor toeristisch vermaak te stoppen.