Koeien in de wei voor alle zuivel

Het hele jaar door kopen we melkproducten en producten waar zuivel in is verwerkt. Van sommige van deze producten sta je er misschien niet eens bij stil dat er zuivel in zit. Onderzoek van World Animal Protection laat zien dat het assortiment supermarktzuivel met gegarandeerde weidemelk nog altijd laag is. Zo is niet duidelijk of koeien die hier melk voor leveren nog wel lekker buiten kunnen grazen in de periode dat dit goed voor ze is. Dat moet veranderen, want de stal is voor even, niet voor het hele leven!

Alle koeien in de wei

De Nederlandse weilanden raken leger en leger. Al 1 op de 3 koeien komt de stal nooit meer uit. Als we niets doen, staan in 2025 meer dan 1 miljoen koeien hun leven lang binnen. Terwijl weidegang onmisbaar is voor het welzijn van een koe. Jij kunt helpen om de koe de wei in te krijgen door te kiezen voor producten met het weidemelklogo, biologisch keurmerk of een ander gecontroleerd kenmerk hiervoor. Deze garanderen dat de koeien in de wei hebben gestaan.

Roep de supermarkten op: meer weidemelk in de schappen!

Helaas is het aanbod van weidezuivelproducten in supermarkten schaars. Het gaat dan niet alleen om verse melk, maar juist ook om kaas, boter, kwark, toetjes, allerlei houdbare producten en zelfs (room)ijs. Help mee dit te veranderen. Roep ook supermarkten op om hun assortiment aan te passen.

 

Kom in actie voor een beter aanbod van weidemelk!

Supermarkten hebben een grote invloed op de vraag en het aanbod van weidemelk. Stuur de supermarkten daarom vandaag nog een e-mail om hen op te roepen hun assortiment aan te passen, zodat koeien weer buiten kunnen grazen.

Gegevens

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
E-mail is verplicht.
Houd me op de hoogte van deze en andere campagnes van World Animal Protection is verplicht.
Voorbeeldemail

Na het tekenen van deze petitie sturen we binnenkort uit jouw naam een e-mail naar de supermarkten. Klik hier voor de tekst die gebruikt wordt.