Nederlandse banken investeren miljarden in dierenleed

De drie grootste Nederlandse banken – Rabobank, ING en ABN AMRO – hebben in de periode 2012 tot en met 2017 voor ten minste € 8,8 miljard (!) geïnvesteerd in grootschalige, dieronvriendelijke bedrijven in de intensieve vee-industrie.

Het gaat om bedrijven met lage dierenwelzijnsnormen. Zo staan zeugen in kooien opgesloten, worden biggetjes onverdoofd gecastreerd, zitten plofkippen opeengepakt in gigantische fabrieken en worden de dieren op omstreden wijze geslacht. 

We hebben het hier over geld van Nederlandse burgers die, zonder dat ze dat weten of willen, door hun bank medeplichtig worden gemaakt aan grootschalige schendingen van het welzijn van miljarden dieren. Dat is onacceptabel!

Zeg: 'Dit PIG ik niet!' en roep één of meerdere banken op om niet meer te investeren in dierenleed!

Als dank voor je ondertekening ontvang je – als je dat leuk vindt – receptkaarten voor diervriendelijke voorjaarsgerechten. Speciaal gemaakt voor jou door foodblogger SquatCilla.

Page image

Zeg 'Dit PIG ik niet!' en roep banken op niet meer te investeren in dierenleed

Lees de volledige oproep aan de banken die wij namens jou sturen.

Kies één of meerdere banken en stuur hen de oproep:

Rabobank (€ 6.8 miljard geïnvesteerd) is verplicht.
ING (€ 1.3 miljard geïnvesteerd) is verplicht.
ABN AMRO (€ 660 miljoen geïnvesteerd) is verplicht.

Gegevens

Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.
E-mail is verplicht.
Ja, stuur mij receptkaarten voor diervriendelijke voorjaarsgerechten (verzending alleen binnen NL) is verplicht.
Houd mij via e-mail op de hoogte van deze en andere campagnes van World Animal Protection is verplicht.
Actievoorwaarden

World Animal Protection gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze worden niet verstrekt aan derden. We gebruiken je gegevens om je op de hoogte te houden van de resultaten van deze campagne. Het kan ook zijn, als je je telefoonnummer hebt ingevuld, dat we je telefonisch benaderen hoe je nog meer voor dieren kunt betekenen. Als je dit niet op prijs stelt, kun je dat altijd aan ons laten weten door te e-mailen naar info@worldanimalprotection.nl. Lees hier de volledige voorwaarden van deze actie.